Week 42 van 2008 Bouwverslag Week 43 van 2008 Week 44 van 2008

Het bedrijfspand van Kubus is gereed. De juiste RAL kleuren. Alle details afgewerkt. En uiteraard het herkenbare 3D logo op het dak. Als in Rotterdam over de ring Noord rijdt zie je het pand vanaf de snelweg zo staan.

Deze week is het entreegebouw van de EMO terminal aan de beurt! Grotendeels digitaal getekend en computergestuurd gefreesd.

Het Delta Hotel Vlaardingen schiet nu ook flink op. Een uiterst complex gebouw om na te bouwen. Floris heeft daarom ook zijn speciale verspaningsbril opgezet om hem te ondersteunen bij de bouw.

Tijdens het bouwen van het kersdorp bij Intratuin viel ons oog op een kerstuitvoering van het Hotel New York dat op de Kop van Zuid in Rotterdam staat. Dit is het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn.

Deze beetje al te feestelijke uitvoering van Hotel New York bleek verrassend dichtbij schaal 1:100 te komen. Het modelbouwatelier heeft het gebouw daarom flink onder handen genomen en het in de meest actuele kleuren te airbrushen. Soms betekent dat dus bijna het hele pand met schilderstape beplakken en alleen die randjes die geairbrushed moeten worden zichtbaar laten. Veel werk, maar het resultaat is er dan wel naar!

Ook gaat het reguliere onderhoud aan de miniatuurwereld door. Regelmatig klimmen in het miniatuurlandschap.

In het atelier wordt verder gebouwd aan de Rotterdamse stadswijken en stadshavens. Een rondvaartboot voor in de toekomstige miniatuur Nieuwe Maas is al klaar.

Week 42 van 2008 Bouwverslag Week 43 van 2008 Week 44 van 2008
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy