Week 51 van 2011 Bouwverslag Week 52 van 2011 Week 01 van 2012
Station Delft

Het nieuwe ondergrondse station Delft is af! Het is geplaatst in de kleine aanbouw in de miniatuurwereld.

De verlichting is aangesloten. Met de verlichting komt er een hele mooie diepte in de maquette.

Uiteraard gaat het gehele landschap nog gebouwd worden, zodat het dit bijgebouwde deel naadloos over zal gaan in de rest van de miniatuurwereld.

Hieronder nog een paar foto's van het station.

Station Delft
Station Delft Station Delft Station Delft

Eén onze lopende projecten is het maken van Rotterdamse kunstwerken in miniatuur. Geen makkelijk project. Aangezien de kunstwerken allemaal in schaal 1:100 moeten worden gemaakt. Over het algemeen met de hand. Eén van de kunstwerken is het beeld De Verwoeste Stad van Zadkine, dat op 15 mei 1953 werd geplaatst in Rotterdam.

Spoortunnel Rotterdam

Dan nog een lang geleden gepland project : een spoortunnel onder de Nieuwe Maas door in ons Rotterdam in miniatuur.

Spoortunnel Rotterdam

Dit plan bestond al in 2008 toen het bouwdeel "Rotterdam in miniatuur" werd ontworpen. Aan de kant van Ahoy, Hotel New York en het Delta Hotel zou "ooit" nog een spoortunnel worden gebouwd, waarmee je als bezoeker kan zien hoe de treinen in Rotterdam tegenwoordig onder de grond rijden.

Spoortunnel Rotterdam

Nu is het project mede mogelijk gemaakt door ProRail. In de tunnel wordt een werktrein neergezet als vaste scene. De sporen hier omheen worden bereden met het normale treinverkeer als de miniatuurwereld is geopend.

Spoortunnel Rotterdam

In het modelbouwatelier is een doorsnede gemaakt van de spoortunnel, inclusief werktrein. Tegelijkertijd is met hak, zaag en breek een groot gat gemaakt in de zijkant van de miniatuurwereld, waarmee de schaduwsporen deels zichtbaar werken. Een aantal sporen werden omgelegd. Als laatste is het tunnelaanzicht netje in het frame geplaatst.

De Verwoeste Stad Zadkine Spoortunnel Rotterdam Spoortunnel Rotterdam Spoortunnel Rotterdam Spoortunnel Rotterdam
Week 51 van 2011 Bouwverslag Week 52 van 2011 Week 01 van 2012
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy