Week 08 van 2016 Bouwverslag Week 09 van 2016 Week 10 van 2016
Het Kasteel Sparta Stadion

Soms krijgen we prachtige projecten op ons pad. Zo ook het prachtige Sparta Kasteel in miniatuur. Het oudste stadion van Rotterdam en volgens velen het mooiste. We bouwen dit exemplaar voor Het Kasteel en Sparta ter ere van het 128 jarig bestaan van de club op 1 april. Deze maquette krijgt een vaste opstelling in Het Kasteel.

Het Kasteel Sparta Stadion

En nog leuker: in oktober 2016 bestaat Het Kasteel 100 jaar. Voor deze gelegenheid bouwen we nog een 2e exemplaar van het Sparta Kasteel, die onderdeel gaat uitmaken van de miniatuurwereld bij Miniworld zelf. Het wordt ook mogelijk dat elke Spartaan zichzelf in miniatuur kan vereeuwigen door een zichzelf als figuurtje te plaatsen in het stadion. Nadere info volgt t.z.t.

Het Kasteel Sparta Stadion

Aan ons de uitdaging om in amper 3 weken een miniatuurversie van dit historische stadion te bouwen. Dit gaat ons lukken! Daarom zijn we een Rotterdams bedrijf.

Het Kasteel Sparta Stadion

De tekenaars van het modelatelier werpen zich op de ontwerptekeningen van het gebouw en knallen binnen een paar dagen de eerste kartonnen onderdelen uit onze lasermachine. De eerste contouren zijn al goed zichbaar op de 2e bouwdag.

Het Kasteel Sparta Stadion

Eerst worden de tribunes ontworpen, gelaserd en geassembleerd. Elke staander van de tribunes bestaat al uit meer dan 10 kleine onderdelen. Heel veel werk dus!

Het Kasteel Sparta Stadion

Binnen een week staat er met vereende krachten dan ook een imposante onderbouw en basis van de maquette van het Sparta Stadion in het modelatelier te pronken. Dat belooft wat.

Het Kasteel Sparta Stadion

Hieronder nog een paar mooie foto's van de bouw. En scroll nog even verder voor de vorderingen van Groot Brittannië en onze nieuwe vrachtwagens van Maat Transport en RTV Rijnmond.

Het Kasteel Sparta Stadion
Het Kasteel Sparta Stadion Het Kasteel Sparta Stadion Het Kasteel Sparta Stadion Het Kasteel Sparta Stadion Het Kasteel Sparta Stadion
Het Kasteel Sparta Stadion Het Kasteel Sparta Stadion Het Kasteel Sparta Stadion Het Kasteel Sparta Stadion Groot Brittannie Engeland spoorviaduct Midlands Groot Brittannie Engeland spoorviaduct Midlands Groot Brittannie Engeland spoorviaduct Midlands

En hoe staat het met de bouw van Groot Brittannië in miniatuur? Deze week leverden we ook nog een gevelgeschenk op voor één van onze externe klanten. Het was een drukke week! We hebben zelfs tijd gevonden om nog werk te verrichten voor Groot Brittannië in miniatuur ook.

Groot Brittannie Engeland spoorviaduct Midlands

We zijn een heel eind met de landschapsvorming van het Minack Theatre, waar je ook in weekverslag 2016-04 en eerdere verslagen iets over kon lezen.

Groot Brittannie Engeland

De rotsen zijn voorzien van prachtige kleuren. Let op de diverse kleuren die we gebruikt hebben om op basis van de foto's zoveel mogelijk de kleuren te benaderen van het grote voorbeeld.

Groot Brittannie Engeland

Ook zijn is het Midlands viaduct voor het Engelse bouwdeel weer een stuk verder. Alle polystyreen platen zijn geplakt op de houten onderbouw.

Groot Brittannie Engeland

Ook zijn alle puzzelstukken voorzien van de grondverflaag. Uiteindelijk zal hier nog de laatste verflaag in steenkleur komen. Vervolgens worden de staanders geweathered (verouderd), zodat deze er uit zien alsof ze al ruim 100 jaar in het landschap hebben gestaand.

Groot Brittannie Engeland Groot Brittannie Engeland Groot Brittannie Engeland
Vrachtwagen Maat Transport

Een aantal van onze vrachtwagens moesten worden voorzien van nieuwe logo's. Eén van onze adverteerders Maat Transport heeft een nieuwe huisstijl.

Vrachtwagen Maat Transport

Wij hebben hun vrachtwagens in onze miniatuurwereld keurig in lijn gebracht met deze nieuwe stijl.

RTV Rijnmond vrachtwagen

Ook hebben we ons wagenpark met RTV Rijnmond vrachtwagens uitgebreid. We vieren bijna het 10 jarig jubileum van de samenwerking tussen Miniworld en RTV Rijnmond. De tijd vliegt!

Vrachtwagen Maat Transport RTV Rijnmond vrachtwagen
Vrachtwagen Maat Transport
Week 08 van 2016 Bouwverslag Week 09 van 2016 Week 10 van 2016
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy