Week 18 van 2016 Bouwverslag Week 19 van 2016 Week 20 van 2016
Nationale Molendag in miniatuur Molen Tienhoven Trouwe Wachter

Op 14 en 15 mei viert ook Miniworld de Nationale Molendagen. Miniworld heeft maar liefst 19 draaiende miniatuurmolens en vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het in stand houden van dit cultureel erfgoed van Nederland.

Via een speciaal voor de molendagen ingerichte informatiestand brengen we het belangrijke werk van Vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillig Molenaar onder de aandacht. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat de circa 1170 windmolens die Nederland nog heeft ook kunnen draaien. Mede door vele vrijwilligers (o.a. bestuursleden, molenaars, molengidsen, etc.) worden deze molens in stand gehouden voor het nageslacht.

In het weekend bij Miniworld kregen bijna 200 kinderen het leuke Molen Doe Boekje van De Hollandsche Molen gratis mee.

Molen Tienhoven Trouwe Wachter

Dit jaar op Nationale Molendag hebben we een speciaal molenmodel opgeleverd. Ter nagedachtenis aan de vrijwillig molenaar C. Verbiest van de molen De Trouwe Wachter in Tienhoven (Utrecht) heeft Miniworld Rotterdam een model van dit unieke complex van molen met houten schutsluis gerealiseerd.

Molen Tienhoven Trouwe Wachter

Vereniging Natuurmonumenten is eigenaar van de molen en verhuurt deze vanaf 1964 aan de familie Verbiest. Wil je nog meer informatie over deze prachtige molen, zie dan de Wikipedia pagina van de molen en de database van De Hollandsche Molen.

Molen Tienhoven Trouwe Wachter Molen Tienhoven Trouwe Wachter
Molen Tienhoven Trouwe Wachter Molen Tienhoven Trouwe Wachter
Week 18 van 2016 Bouwverslag Week 19 van 2016 Week 20 van 2016
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy