Week 31 van 2016 Bouwverslag Week 32 van 2016 Week 33 van 2016
CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens

Eén van de nevenprojecten van het CHIO Rotterdam in miniatuur is de bouw van het molencomplex aan de Kralings Plas. Aan de rand van het Kralingse Bos staan twee unieke molens. De Ster en De Lelie zijn de enige nog werkende snuif- en specerijen molens in Nederland.

De snuifproductie en specerijenmaalderij worden verzorgd door Stichting De Kralingse Snuif en Specerijen Compagnie De Ster en De Lelie. De Ster en De Lelie zijn elke tweede zaterdag van de maand in bedrijf. De molens zijn dan te bezichtigen en er wordt uitleg gegeven over de productie van snuif en het malen van specerijen. Daarnaast zijn de molens ook vaak op donderdag geopend.

In de molens zijn op windkracht gemalen specerijen en snuif te koop. Het zijn Rijksmonumenten. De molens staan niet alleen. Er staat nog een molenaarshuis, een directiewoning (tegenwoordig een restaurant) en de zogenaamde Karottenfabriek. Voor meer informatie kijk je op www.snuifmolens.nl

CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens

Bij Miniworld bouwen we het gehele molencomplex na als onderdeel van het Station Schoufour en CHIO Rotterdam in miniatuur. Eén van de molenaars van de Snuifmolens, Jan Bakker, heeft speciaal voor Miniworld digitale bouwtekeningen gemaakt van molens De Lelie en De Ster, het molenaarshuis en de karottenfabriek. Op basis hiervan worden alle gebouwen zo nauwkeurig mogelijk nagebouwd in schaal 1:100.

Het bouwproces is zodanig inmiddels gevorderd, dat de molen De Ster (de grootste van de twee) al bijna klaar is. De onderbouw van de molen en de naastgelegen gebouwen zijn zo goed als gereed. De molenromp begint ook vorm te krijgen.

CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens

Het molenaarshuis is al helemaal klaar. Alleen moet de verlichting nog ingebouwd worden.

Hieronder nog een foto van de Karottenfabriek, die naast molen De Lelie (de kleine) staat. Ook deze is gereed en wacht op inbouw van verlichting.

CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens
CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens CHIO Rotterdam Kralingse Bos Schoufour Snuifmolens
Week 31 van 2016 Bouwverslag Week 32 van 2016 Week 33 van 2016
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy