Week 37 van 2016 Bouwverslag Week 38 van 2016 Week 39 van 2016
Sparta Stadion Het Kasteel

Ook het werk aan het Sparta stadion Het Kasteel gaat gewoon door. Het Rijksmonumentale pand is inmiddels zo goed als klaar.

Sparta Stadion Het Kasteel

Ook zijn alle stoeltjes van het stadion gelaserd, geverfd en geplaatst. De letters Sparta zijn gevormd door precies de juiste stoelen zwart te verven. Op 15 oktober wordt het Het Sparta Kasteel officieel onthuld bij Miniworld.

Sparta Stadion Het Kasteel
Sparta Stadion Het Kasteel Sparta Stadion Het Kasteel

Voor een externe klant bouwt ons Modelatelier op dit moment een bijzonder relatiegeschenk, namelijk de voormalige "Internationale Crediet- en Handelsvereeniging Rotterdam" te Indonesië. Kortweg Internatio-gebouw genoemd.

Internatio-gebouw Jakarta

We bouwen dit model in een kleinere schaal dan we normaal doen. Het komt te staan op een representatief houten voetplaat.

Internatio-gebouw Jakarta

Op dit moment worden veel van deze gebouwen in de voormalige Nederlandse kolonie gerenoveerd. Dit met het oog om van het vroegere Batavia een bestemming te maken voor het toerisme.

Internatio-gebouw Jakarta

Een leuk project. En bijzonder om hier op deze manier een klein beetje aan mee te mogen werken.

Internatio-gebouw Jakarta Internatio-gebouw Jakarta Internatio-gebouw Jakarta
Internatio-gebouw Jakarta Internatio-gebouw Jakarta

In week 14 en week 15 kon je al lezen dat wij de Mainport Live maquette, die vroeger stond opgesteld bij het Maritiem Museum, hebben overgenomen en tijdelijk opgeslagen hadden staan bij boerderij Assenberg in Oostvoorne, beter bekend als Westvoornes Weidevlees.

Mainport Live Maquette Maritiem Museum

Deze locatie was altijd bedoeld als een tijdelijke opslag, want de schuur wordt normaliter gebruikt voor de aardappeloogst. Aangezien het september is, was het de hoogste tijd om de maquette te gaan verplaatsen. Want de aardappels kwamen er aan!

Mainport Live Maquette Maritiem Museum

Gelukkig vonden we een prachtige locatie nog geen kilometer van de huidige opslagplek om de maquette neer te zetten. En we hebben er ook nog eens een echt Westvoornes feestje van gemaakt.

Mainport Live Maquette Maritiem Museum

De verhuizing van alle ingepakte maquettedelen vond plaats met hulp van Leendert van Westvoornes Weidevlees, vrijwilligers Jan en Arnout van zowel Miniworld, de Oostvoornse afdeling van Gered Gereedschap als de Hobbywerkplaats Westvoorne en vrijwillig molenaar Martin van de Korenmolen van Oostvoorne.

Mainport Live Maquette Maritiem Museum Mainport Live Maquette Maritiem Museum

Uiteindelijk waren 3 ritten nodig om alle maquettedelen op de glasbokken van de ene naar de andere locatie te verplaatsen.

Mainport Live Maquette Maritiem Museum Mainport Live Maquette Maritiem Museum

En zo blijft de Mainport Live maquette - in onze ogen een stukje Rotterdams Cultureel Erfgoed - voorlopig weer even behouden, dankzij deze Westvoornse samenwerking. We helpen Rotterdam er wel doorheen ;-) Mannen, nogmaals bedankt voor jullie hulp.

Mainport Live Maquette Maritiem Museum Mainport Live Maquette Maritiem Museum Mainport Live Maquette Maritiem Museum Mainport Live Maquette Maritiem Museum Mainport Live Maquette Maritiem Museum
Mainport Live Maquette Maritiem Museum Mainport Live Maquette Maritiem Museum Mainport Live Maquette Maritiem Museum
Week 37 van 2016 Bouwverslag Week 38 van 2016 Week 39 van 2016
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy