Week 12 van 2016 Bouwverslag Januari 2017 Februari 2017
Land van ANWB Leukste Uitje Zuid Holland

Welkom in het nieuwe jaar. Een jubileumjaar voor Miniworld Rotterdam. Sinds 30 maart 2007 zijn we geopend voor publiek. Een bijzondere mijlpaal die we dit jaar gaan vieren!

Gelijk in januari hadden we gelijk weer een mooie opsteker. We eindigden dit jaar op de 3e plek van de verkiezing Leukste Uitje van Zuid-Holland door het Land van ANWB.

Al jaren eindigt Miniworld hoog in deze verkiezing. In 2012, 2013 en 2015 werden wij zelfs verkozen tot het Leukste Uitje van Zuid-Holland. Op de foto hierboven zie je al onze prijzen op een rijtje bij het Rotterdam Centraal Station.

Land van ANWB Leukste Uitje Zuid Holland

Ook bijzonder was dat dit jaar de hele top 3 van Zuid Holland bestond uit Rotterdamse attracties! Op nummer 1 stond dit jaar onze partner het Mariniersmuseum. Op twee plek eindigde FutureLand Maasvlakte 2. Ook stond Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo in de top drie van het "Leukste Uitje van Nederland". We doen het goed in Rotterdam!

MWR Land van ANWB Leukste Uitje Zuid Holland
Diepenveen inpakkunst Christo Vladimirov Javacheff

Ook is het in januari tijd om ons mysterieuze verpakte gebouw te onthullen. In weekverslag 51 kon je lezen dat dit miniatuurvoorbeeld van Inpakkunst in lijn met kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff in onze miniatuurwereld is geplaatst.

Diepenveen inpakkunst Christo Vladimirov Javacheff

Zoals velen al hebben geraden bij de prijsvraag op Facebook was het inderdaad het gebouw Diepenveen, dat verstopt zat onder het verpakkingsmateriaal.

Diepenveen inpakkunst Christo Vladimirov Javacheff

Samen met de eigenaar van het pand (Vorm & Decor) pakten we het bijzondere gebouw voorzichtig uit en werd het nu herkenbaar in onze miniatuurwereld geplaatst.

Erasmusbrug 20 jaar versiering

Vorig jaar vierde de Erasmusbrug haar 20 jarig bestaan en werd de brug prachtig versierd.

Vandaag werd de versiering verwijderd. Dat was voor ons ook weer even wennen... De hele brug was eindelijk weer in volle glorie te zien. Wat issie toch mooi!

CHIO Rotterdam People Business WTC

Op uitnodiging van het CHIO Rotterdam was Miniworld Rotterdam aanwezig op de People's Business beurs in het WTC Rotterdam. Voor deze gelegenheid hebben wij de maquette van het CHIO terrein meegenomen in draagbare vorm. Een flinke klus!

Eind januari is ook een andere flinke klus gereed : Station Schoufour, onze nieuwe uitbreiding van circa 50 m2 groot. Het CHIO Rotterdam is hier integraal onderdeel van.

CHIO Rotterdam Station Schoufour

We hebben een deel van het Kralingse Bos nagebouwd, waar onder andere het internationaal vermaarde hippische evenement tot in detail is nagebouwd.

We zijn bijna 6 maanden bezig geweest met de bouw van dit prachtige nieuwe stuk Rotterdam. Hiermee heeft wel onze uitbreiding Groot Brittannië de nodige vertraging opgelopen!

Diepenveen inpakkunst Christo Vladimirov Javacheff Diepenveen inpakkunst Christo Vladimirov Javacheff Erasmusbrug 20 jaar versiering Erasmusbrug 20 jaar versiering CHIO Rotterdam People Business WTC CHIO Rotterdam Station Schoufour
CHIO Rotterdam Station Schoufour CHIO Rotterdam Station Schoufour CHIO Rotterdam Station Schoufour

Aangezien het einde van het project Station Schoufour in zicht was, hebben we in deze maand Groot Brittannië weer geactiveerd. Bovendien zijn de voorbereidingen voor het uitbrengen van ons jubileumboek en - DVD in volle gang.

Januari was daarom een absurd drukke maand. En dit zal het komende half jaar zo blijven. Onze planning met nieuwe en bijzondere projecten zit overvol!

Tijd voor een hernieuwde kennismaking met ons project Groot Brittannië. Je kan de hoofdlijnen van deze nieuwe uitbreiding lezen op de speciale Groot Brittannië pagina. Hier vind je ook een lijst met weekverslagen, waarin je nieuws over de bouw kan terugvinden.

Hieronder de ontwerptekening van Groot Brittannië in miniatuur. Zoals je aan de vele gekleurde lijnen ziet is het een complex ontwerp, dat rijk is gevuld met spoor- en wegtrajecten, bijzondere gebouwen en locatie en spectaculaire berglandschappen. Alle lijnen voor de verborgen sporen en de electronica en besturingstechniek worden hier niet eens getoond!

Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp

De ontwerptekening toont de benedenverdieping, waarbij je onderin (bij de letters "Groot Brittannië") de ruimte binnen loopt. We hebben de ruimte in twee delen gesplitst. Aan de linkerzijde liggen Engeland & Wales. Rechts is gereserveerd voor Schotland.

Alle linkerkavels van Engeland & Wales waren in januari tot in detail uitgetekend, behalve het kavel linksboven. Ook waren de Schotse kavels grotendeels gereed, echter ontbraken er hier en daar nog dingen.

Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp

Na een flinke inspanning van de ontwerpers in de kerstvakantie is nu ook het hele ontwerp af gemaakt. Alle kavels zijn gereed om gebouwd te worden. Voor het Engelse kavel linksboven zijn alle spanten voor op het frame uitgewerkt.

Ook zijn bij onze vaste leverancier Stout Perspex de spoortrajecten gelaserd op grote platen multiplex. Zo kunnen we alle puzzelstukken van de spoor- en wegentrajecten snel uitzagen en bovendien hebben we de hartlijnen op de juiste plek gelaserd staan.

Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp

In de laatste week van januari hebben we een start gemaakt met het bouwen van het laatste Engelse kavel. Dit is een historisch kavel, dat zich afspeelt in de Victoriaanse tijd en tijdens de industriële revolutie. Ofwel het stoomtijdperk.

Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp

De spanten worden uitgezaagd en op de juiste plek gemonteerd. Daarna worden de spoortrajecten hierop bevestigd. De twee hoofdlijnen, die door heel Groot Brittannië lopen passeren hier achter langs. Er is ook een exclusief Victoriaans stoomtraject voorzien op dit kavel.

Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp
Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp
Week 12 van 2016 Bouwverslag Januari 2017 Februari 2017
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy