Januari 2017 Bouwverslag Februari 2017 Maart 2017
CHIO Rotterdam Station Schoufour

Op 9 februari 2017 was het zover! Na een maandenlange inspanning was de feestelijke opening van 'Station Schoufour' en het CHIO Hippisch Park Rotterdam een feit.

Berenice Noordam en Jan Willem Körner, persoonlijke goede vrienden van wijlen de heer Schoufour, openden deze nieuwe uitbreiding van Miniworld Rotterdam. Ook Frans Lavooij, één van de drijvende krachten achter het CHIO, was hierbij aanwezig.

Zie onze Nieuwspagina voor een uitgebreid verslag van de opening.

We hebben ook een bijzondere permanente gast in deze ruimte, namelijk een levensgroot "kunstpaard". Dit prachtig beschilderde paard is het resultaat van een samenwerking tussen het CHIO Rotterdam, Atelier Loeviera en Kunsthandel het Witte Paard.

CHIO Rotterdam Station Schoufour

Het was ook best een flinke klus om het paard naar Miniworld te vervoeren. Het werd van Atelier Loeviera naar Miniworld getransporeerd met een echte paardentrailer. Vervolgens moest het loodzware ding naar de locatie in Miniworld worden gesleept. Het levensgrote paard is nu in onze kleine wereld te bewonderen!

CHIO Rotterdam Station Schoufour

Uiteraard zijn Atelier Loeviera en Kunsthandel het Witte Paard ook vereeuwigd in miniatuur, als onderdeel van het evenemententerrein van het CHIO Rotterdam. Kan jij het minipaard vinden?!

Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp

Dan een kijkje in het modelatelier, waar gewerkt wordt aan bijzondere rotsformaties, die onderdeel gaan worden van Engeland in miniatuur. We hebben ons hier laten inspireren door de rotsformatie, zoals je die veel vind in de regio Dartmoor.

Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp

We maken een ruwe vorm van hout en aluminium gaas. Daar gaat gips overheen. Daarna is het een kunst om hier een prachtige rots van te maken, als een echt beeldhouwer.

Modelbouwshow Goes

In februari waren we ook weer te vinden op de Modelbouwshow in Goes. We hadden een flinke stand met onze rangeerbaan, waar kinderen (en volwassenen) hun rangeerdiploma konden halen!

Villa Eikenhorst Koning Willem Alexander Maxima

Wat zijn wij trots op een van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers, Rasheed Albosty. Van de week is hij op bezoek geweest bij niemand minder dan Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Hij heeft het verdiend om zo in het zonnetje gezet te worden.

En hij heeft zich ontpopt als een ware ambassadeur voor Miniworld Rotterdam door het overhandigen van een prachtig cadeau aan de Koning en Koningin: de 3D gevel van Villa Eikenhorst in miniatuur, met zeer veel gevoel voor detail gemaakt door het modelatelier van Miniworld Rotterdam.

Sinds anderhalf jaar maken we deze speciale cadeau's als relatiegeschenken, zowel voor zakelijke als particuliere klanten. Als je informatie hierover wil kan je de aparte pagina van ons Modelatelier bekijken of mailen naar m@quette.nl!

Hieronder nog een aantal foto's van de bouw van het frame en het plaatsen van de sporen en wegen van het Victoriaans stoomdeel, onderdeel van het Engelse deel van Groot Brittannië.

CHIO Rotterdam Station Schoufour CHIO Rotterdam Station Schoufour CHIO Rotterdam Station Schoufour CHIO Rotterdam Station Schoufour Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Groot Brittannie Engeland Wales Ontwerp Modelbouwshow Goes Villa Eikenhorst Koning Willem Alexander Maxima
Villa Eikenhorst Koning Willem Alexander Maxima Villa Eikenhorst Koning Willem Alexander Maxima Villa Eikenhorst Koning Willem Alexander Maxima Groot Brittannie Engeland Wales Victoriaans Stoom Groot Brittannie Engeland Wales Victoriaans Stoom Groot Brittannie Engeland Wales Victoriaans Stoom Groot Brittannie Engeland Wales Victoriaans Stoom Groot Brittannie Engeland Wales Victoriaans Stoom Groot Brittannie Engeland Wales Victoriaans Stoom
Januari 2017 Bouwverslag Februari 2017 Maart 2017
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy