Augustus 2018 Bouwverslag September 2018 Oktober 2018
Groot Brittannie

De maand is gewerkt aan een bijzonder modelbouwproject voor Groot-Brittannië. Achter de krijtrotsen van Dover ligt een klein dorpje in ons ontwerp. Dit kavel stond deze maand in het modelatelier om het dorp op te bouwen en in te richten.

Groot Brittannie

Zodra dit kavel helemaal gereed is, bouwen we dit als één geheel in. Als eerste is een houten frame gemaakt, met subtiele hoogteverschillen, die mooi in het landschap passen. Hier zijn vervolgens de gebouwen op geplaatst, die al klaar stonden op de plank in het modelatelier.

Groot Brittannie Groot Brittannie

Na het plaatsen van de gebouwen, bomen en struiken is het landschap van het dorpje aangekleed. Er zijn scènes neergezet en de gebouwen zijn voorzien van typisch Engelse grafische elementen.

Groot Brittannie Groot Brittannie

Het groen is op diverse plekken aangebracht. Tuinen zijn ingericht en heggen zijn geplaatst. Ook zijn alle gebouwen reeds voorzien van verlichting, waarvan de draden aan de onderzijde op een makkelijke wijze op een later tijdstip kunnen worden aangesloten.

Groot Brittannie Groot Brittannie

Zodra het kavel gereed is wordt het weer teruggeplaatst in het Engelse bouwdeel. De zijkanten worden aangesmeerd met gips om zo een naadloze aansluiting met de rest van het omliggende landschap te krijgen.

Groot Brittannie

Op een andere locatie in het Engelse deel is een brug gebouwd met hieronder door een kleine rivier met waterval.

Groot Brittannie

Op diverse locaties verspreid in het landschap worden op dit moment gebouwen en objecten ingebouwd. Deze stonden al op de plank in het modelatelier en het landschap is nu zo ver dat deze kunnen worden geplaats.

Eén van deze projecten is de minimaquette van Little Isabella, een kleine watermolen in Groudle Glen. Op de foto hieronder zie je de "fundering" van multiplex en een gat in het water, waar het scheprad moet komen.

Groot Brittannie Groot Brittannie

Onze weergave van het Conwy Castle staat inmiddels als een basisvorm in het landschap. Deze gaan we de komende maanden helemaal afbouwen. Dit belooft een spectaculair gebouw te worden!

Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie
Groot Brittannie Groot Brittannie
Augustus 2018 Bouwverslag September 2018 Oktober 2018
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy