Bouwverslagen


bouwverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2018 - december

Volgende >>
Bouwcentrum Greenchoice

In 1947 wordt aan de bouw begonnen van dit opvallende ronde gebouw vanwaar uit na de opening in 1948 de wederopbouw van Rotterdam gecoördineerd is. De huidige gebruiker van dit gebouw dat op een steenworp afstand van Miniworld staat is Greenchoice, die het gebouw een duurzaamheids-makeover gaf.

Bouwcentrum Greenchoice

Afgelopen weken bouwden we in opdracht van Greenchoice een maquette van dit markante gebouw. Deze maand hebben we deze geplaatst op een prominente plek in ons Rotterdam in miniatuur, vlak naast het Hofplein.

Bouwcentrum Greenchoice

Het Bouwcentrum Rotterdam was oorspronkelijk gevestigd in dit karakteristieke gebouw aan de hoek Weena en Kruisplein. Het is destijds ontworpen door de Rotterdamse architect Boks.

Bouwcentrum Greenchoice

De officiële opening van het Bouwcentrum was pas op Opbouwdag, 18 mei 1949. Het werd nog uitgebreid in 1955 en 1965. Het Ronde Gebouw is per 2017 volledig verhuurd aan groene energieleverancier Greenchoice.

Bouwcentrum Greenchoice

Naast het bouwwerk in het atelier hebben we ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om het hele kavel een opwaardering te geven. Nieuwe stoepen, perken en pleintjes hebben we als ondergrond neergelegd om het pand perfect in de omgeving te laten passen.

Bouwcentrum Greenchoice

Het pand is natuurlijk ook voorzien van verlichting, waardoor het gebouw er prachtig bij staat in onze dag- en nachtsimulatie.

Bouwcentrum Greenchoice

Hieronder nog een paar pronkfoto's van het eindresultaat! Wij zijn weer erg trots op deze aanwinst bij Miniworld, het zoveelste icoon van Rotterdam en rijksmonument in miniatuur. We bedanken Greenchoice voor de mooie samenwerking.

Bouwcentrum Greenchoice Bouwcentrum Greenchoice Bouwcentrum Greenchoice Bouwcentrum Greenchoice Bouwcentrum Greenchoice Bouwcentrum Greenchoice Bouwcentrum Greenchoice
Bouwcentrum Greenchoice Bouwcentrum Greenchoice Bouwcentrum Greenchoice Bouwcentrum Greenchoice Bouwcentrum Greenchoice Campagne Hulpverleners

Ook wij bij Miniworld zijn geweld tegen hulpverleners zat. Om maar even met de deur in huis te vallen. Wij vinden het belangrijk om ook in onze miniatuurwereld, weliswaar op een subtiele, maar duidelijke manier een belangrijke boodschap te verkondigen.

Campagne Hulpverleners

Namelijk dat hulpverleners hun belangrijke werk kunnen doen, zonder belaaagd, bekogeld, bespuugd of uitgescholden te worden.

Campagne Hulpverleners

Vooral rondom de jaarwisseling lijkt het aantal incidenten toe te nemen of in ieder geval het meest voor te komen. Vandaar de postercampagne die de komende maand te zien zal zijn in onze miniatuurwereld.

Campagne Hulpverleners Campagne Hulpverleners Campagne Hulpverleners
Campagne Hulpverleners Campagne Hulpverleners

De "I amsterdam"-letters zijn weggehaald op het Museumplein. Met als belangrijkste reden dat partij Groen Links het symbool vond staan voor het doorgeslagen individualisme. Een meerderheid van de Amsterdamse raad stemde hiermee in.

I Amsterdam

Dat moeten ze in Amsterdam natuurlijk helemaal zelf weten. Wij weten de beste plek voor afgedankte letters en kunstwerken, namelijk onze Rotterdamse vestiging van A&M Recycling. Samen met onze logistieke partner Dachser werden de letters vervoerd voor recycling.

Campagne Hulpverleners

In deze kerstvakantie organiseerden we voor het eerst speciale extra rondleidingen door ons nieuwe bouwdeel Groot-Brittannië. Directeur en imagineer van Miniworld, Marc van Buren, nam vele geïnteresseerde bezoekers mee voor en achter de schermen van dit enorme project.

Rondleiding achter de schermen Groot Brittannie

In ruwweg 45 minuten hoor je hoe het ontwerp tot stand is gekomen, welke bouwmethode we gebruiken en welke uitdagingen we zijn tegen gekomen. En dat zijn er vele!

Rondleiding achter de schermen Groot Brittannie Rondleiding achter de schermen Groot Brittannie

Het leukste van de rondleiding is de tour echt achter de schermen, waarbij we achter de miniatuurwereld langs lopen door alle holle bergen heen. Je ziet dan ook hoe groot de bergen eigenlijk zijn. Ook kan je zien hoe onze besturingselektronica eruit ziet en hoeveel kabels er wel niet nodig zijn om alle verlichting auto's en treinen aan te sturen. Het was een groot succes.

I Amsterdam I Amsterdam Rondleiding achter de schermen Groot Brittannie Rondleiding achter de schermen Groot Brittannie Rondleiding achter de schermen Groot Brittannie
Rondleiding achter de schermen Groot Brittannie Rondleiding achter de schermen Groot Brittannie Groot Brittannie

In het modelatelier wordt vanaf nu gebouwd aan de Fairfield Church in Kent, ook wel de "Church of St Thomas Becket" genaamd. Deze karakteristieke kerk krijgt bij ons een plaatsje in de Engelse Midlands in miniatuur.

Groot Brittannie

Op dit moment zijn de eerste wanden getekend, gelaserd en geassembleerd. We verwachten dat er nog een paar dagen werk in zit en kan ook deze prachtige maquette richting het nieuwe bouwdeel.

Groot Brittannie

Met het Conwy Castle zijn we weer een paar stappen verder. De layout van het kasteel, dat staat in Wales, hebben we nu helemaal af. Nu is het een kwestie van afwerken van alle gevels en torens.

Let ook op de vele foto's van het grote voorbeeld die we in de werkruimte hebben hangen, zodat we het Conwy Castle zo goed mogelijk kunnen benaderen, in de zeer beperkte ruimte die wij in onze Britse miniatuurwereld hebben.

Groot Brittannie

Zoals in het vorige bouwverslag al kort aangegeven maken we de ronde vormen van gelaserd blauwe ondervloer van de bouwmarkt. Dit maakt de maquette wel kwetsbaar, maar de torens zijn prachtig vorm te geven. Zeker met diverse lagen verf ziet het eindresultaat er zeer realistisch uit!

Groot Brittannie

De Ship Inn in het kleine kustplaatsje Sandsend is nu helemaal gereed. Het is prachtig geworden.

Groot Brittannie

We hadden van dit gebouw geen tekeningen. Alles hebben we gebaseerd op diverse foto's van het gebouw. Met enige creativiteit is het met deze foto's prima mogelijk om het gehele gebouw in de juiste verhoudingen na te bouwen.

Groot Brittannie

Ook het Sandsend Hotel is weer vele stappen verder. Het complexe gebouw is nu zo goed als klaar. Vooral alle kleine details en eigenaardigheden van de gevel zijn prachtig gelukt.

Groot Brittannie

Dan wederom een nieuw project, namelijk Pendennis Castle. Overigens bouwen we maar een klein deel van het totale complex. Wij bouwen alleen de relatief kleine donjon van het kasteel.

Groot Brittannie

De ronde basisvorm van de donjon is inmiddels zo goed als gereed. Deze zijn gemaakt van 15 rechte delen, die tezamen een ronde vorm maken. We hebben dit ontwerp gebaseerd op plattegronden die online beschikbaar waren.

Groot Brittannie

En dan de ronde opbouw. Laat deze nou zo goed als dezelfde diameter hebben als een bus visvoer. Soms moet je zaken niet ingewikkelder maken dan strikt noodzakelijk en deze bus als sjabloon aanhouden om een prachtig kasteel te bouwen.

Groot Brittannie

Intussen wordt op de benedenverdieping verder gewerkt aan het leggen van de rails. Inmiddels wordt de rails van het schaduwstation van de zogenaamde Glenfinnanlijn gelegd.

Groot Brittannie

Dit is het een na laatste schaduw station, dat nog aangelegd moet worden voor het nieuwe bouwdeel. Het einde is in zicht!

Groot Brittannie

Aan de andere zijde van de ruimte vordert het Engeland en Wales gedeelte met grote sprongen. We zijn gestart met het groenen van het landschap.

Groot Brittannie

En dit heeft een enorm effect. Met de diverse grond - en groene kleuren op de juiste plek komt het hele landschap en de hele ruimte tot leven.

Groot Brittannie

Ook kan je zien hoeveel gebouwen er al gereed zijn voor het Groot Brittannië bouwdeel. Al vele zijn als test geplaatst in het landschap om de zichtlijnen te kunnen bekijken.

Groot Brittannie

Je kan op deze foto's ook goed zien dat we meerdere kleuren groen door elkaar gebruiken om een zo gemêleerd mogelijk landschap te krijgen.

Groot Brittannie

Volgende stap in het landschap zal zijn het plaatsen van de bomen, echter daar zijn we nu nog niet aan toe! Dus blijf de bouwverslagen volgen totdat we zover zijn.

Groot Brittannie

Nu begint ook het landschap rondom het grote spoorviaduct vorm en kleur te krijgen. Hier zullen nog de nodige gebouwen en bomen bij komen. Het wordt alleen maar mooier.

Groot Brittannie

Op de foto hieronder zie je onze versie van Dent Station. Dit station is in het echt het hoogte operationele treinstation van Engeland. Bij ons in de miniatuurwereld heeft deze alleen geen super hoge plek gekregen, omdat we deze goed zichtbaar wilden houden voor bezoekers.

Groot Brittannie

Dan hieronder de locatie waar we een oude volgelopen steengroeve willen bouwen, mede geïnspireerd door Foggintor Quarry in de regio Dartmoor.

Groot Brittannie

En zoals gebruikelijk hieronder nog een aantal grotere foto's van de laatste voortgang van de bouw van Groot-Brittannië in miniatuur.

Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie
Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie
<< Vorige

2018 - december

Volgende >>

Superleuk voor oud en jong!
Anoniem - Land van ANWB

Kinderen komen met rode koontjes naar buiten
Anoniem - Land van ANWB

Heel goed verzorgd en leuk voor jong & oud
Anoniem - Land van ANWB

Zeer leuk gedaan! Ontzettend veel oog voor detail
Anoniem - Land van ANWB

Te gek gewoon, moet iedereen zien
Anoniem - Land van ANWB

Het was boven verwachting. Zeker een aanrader
Anoniem - Land van ANWB

Met mijn kleinzoon nu 2x naar Miniworld Rotterdam geweest. Beide keren het als een feestje ervaren.
dhr. C.H. Heykoop

Respect voor de mannen met de gouden handen! Te weinig tijd om alles te bekijken!
Elly en Henk Giessenburg

Je komt ogen tekort! Het is fantastisch.
J.Broer

Dit slaat alles... Ik ben sprakeloos
Hans Voorburg

De kleinkinderen hebben ademloos rondgekeken en volop genoten!
Anonieme opa & oma gastenboek

Als oud-Rotterdammer sta je met trots te kijken hoe een stukje herkenning zo mooi wordt weergegeven.
dhr. C.H. Heykoop

De dames in het gezelschap vonden het bijna nog leuker dan de mannen!
Wil van dijk - eropuit.nl

We zijn diep onder de indruk van dit meesterwerk in miniatuur!
Fam. Giessenburg

Veel te veel details om in één dag te fotograferen.
Feike & Laurens

Geweest met zoon, schoondochter, kleinzoon (3) en jongste zoon (11). We hebben allen ontzettend genoten.
N.N. - dagjeweg.nl

Onze kleinzoon heeft genoten en raakte niet uitgekeken.
E. van der Horst - eropuit.nl

Echt een aanrader voor andere opa's en oma's met hun kleinkinderen.
E. van der Horst - eropuit.nl

Een droomreis in miniatuur
De Reiskrant

Het is hier buiten verwachting groot en heel goed toegankelijk in de rolstoel.
Fam. Mulder

In het bijzonder genoten van de rondleiding die met onbegrensd enthousiasme werd gegeven.
Toon van Genugten

Zeer klantvriendelijk en warm bedrijf. Hier staan de bezoekers centraal.
Anoniem in gastenboek

Heel knap neergezet, leuk om te zien en te ervaren.
Fam. Zandbergen

Er is zoveel te zien voor jong EN oud, man en vrouw, dat je echt de tijd wilt nemen om alles te zien.
N.N. - dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
Jasper Fransen

We hebben uren genoten van het landschap, de poppetjes en de speciale modelhuizen.
Bert Weenders

Fantastische dag gehad. M'n kleinzoon moeten overreden dat het echt tijd werd om te gaan.
Toon van Genugten

We vonden het prachtig! Ook de rondleiding achter de schermen gedaan. Super was dat!
Patricia - eropuit.nl

Elke keer als het donker werd gingen alle lichtjes aan dat vond onze dochter geweldig.
Patricia - eropuit.nl

Mijn dochter vond het geweldig. Echt een aanrader.
Patricia - eropuit.nl

Super leuke middag gehad! De kids keken hun ogen uit en kregen geen genoeg van al het moois.
"Mama" - eropuit.nl

We hadden het niet zo groot verwacht. Het werd ook licht en donker, heel spannend en gaaf om te zien.
"Mama" - eropuit.nl

In Miniworld Rotterdam wordt voor Guus (7) en Kamiel (4) een droom werkelijkheid.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

De eerste minuten in de grote hal vallen Guus (7) en Kamiel (4) van de ene verbazing in de andere.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

Het zijn vooral de details die de kinderen fascineren.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

M'n kleinzoon was er niet weg te krijgen. We hebben alles drie keer langsgelopen.
Gerard S.

Een hele geslaagde vakantiedag en we willen zeker nog een keer terug!
Kidsvakantiegids.nl

Met de rondleiding zie je nog zo veel meer. Een echte aanrader!
Kidsvakantiegids.nl

Heb je kleine kids dan vind je dit zeker een uitstapje waard.
Ronald Meijer

Als je echt goed keek, kwam je ook veel grapjes tegen.
Teunie Luijk

Wel een paar uur rond gekeken. Er was zoveel te zien.
Teunie Luijk

Absoluut de moeite waard. De kinderen hebben genoten.
Tim Dekker on Twitter

Een bezoek aan Miniworld Rotterdam is vooral met kinderen, zeker de moeite waard.
Bas uit Leeuwarden

Als vrouw heb ik me prima vermaakt! Niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
Elsbeth - uitzinning.nl

De modelbouwers mogen zich rekenen tot de beste in Nederland.
feijenoordsemeesters.nl

Miniworld Rotterdam ziet er echt heel vet uit.
"afhaalchinees" op gameforum

Ik vind Miniworld Rotterdam keigaaf! Ik ben er al ontelbaar vaak geweest!
Mark

Mijn meiden gingen met papa en opa. Ze vonden het geweldig terwijl ze echt geen treinliefhebbers zijn.
www.viva.nl (forum)

Geweest met dochter van bijna 5 en die vond het geweldig. Echte aanrader. Leuke kinderspeurtocht.
www.viva.nl (forum)

Met de trein naar Rotterdam. Miniworld Rotterdam was echt leuk! Zeker voor herhaling vatbaar.
www.viva.nl (forum)

Jullie wereld was erg indrukwekkend! Succes met alle uitbreidingen en dank voor de mooie rondleiding.
Jeroen van Delft (via Twitter)

De oppervlakte is enorm, veel groter dan de foto's die we vooraf zagen doen denken.
dhr. B. Bouwhuis

Een aanrader. Ook voor diegenen die niets met modelspoor hebben is Miniworld zeker aan te bevelen.
dhr. B. Bouwhuis

Ben samen met de kinderen geweest. Ze hebben enorm genoten! Ook mama en papa vonden het erg leuk.
A. Uijl - www.dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
N.N. - www.dagjeweg.nl

Ook voor beginnende fotografen een mekka om lekker te stoeien met de digitale camera. Statief wel meenenemen!
N.N. - www.dagjeweg.nl

Een mooie en met liefde verzorgde miniatuurwereld.
Rail Man - Facebook

Een fantastische miniatuurwereld. Een zeer bijzondere ervaring kan ik u verzekeren!
Ben Tieben

We hebben werkelijk anderhalf uur met groot plezier rondgelopen.
Herman J. Blom

Schit-te-rend. Ruim 2 uur rondgekeken voor de 1e indruk! Prachtig schouwspel voor jong en oud
Rob van der Klugt

Mooi opgezet met oog op detail. Er zitten leuke en grappige scenes in verwerkt. Een rondleiding achter de schermen is ook interessant.
RvdN - ANWB

sterren
Kuip miniatuur
Kuip miniatuur
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement