Week 51 van 2016 Bouwverslag Week 52 van 2016 Week 01 van 2017

Ze zijn binnen! De kadekranen van de Rotterdam Shortsea Terminal (RST). Maquettebouwer en kranenspecialist Jan Dorst bouwde deze fantastische exemplaren voor ons.

Kadekraan RST Rotterdam Shortsea Terminal

De kranen zijn exact van tekening tot in detail nagebouwd. Een prachtige aanwinst voor onze miniatuurhaven. De bouw heeft ruim 10 maanden geduurd!

Kadekraan RST Rotterdam Shortsea Terminal

Nu wordt het onze uitdaging om de Rotterdam Shortsea Terminal verder af te bouwen. De kranen moeten gaan bewegen en het ontwerp van dit mechatronica project is al gereed.

Kadekraan RST Rotterdam Shortsea Terminal

We gaan dit uitdagende stukje beweging en interactiviteit in de praktijk uitwerken en testen. We weten dat dit nog een uitdaging gaat worden. Dit wordt de meest uitgebreide en ingewikkelde bewegende scene tot nu toe. Zeker met de afbouw van Station Schoufour, de overige projecten en uitbreiding Groot Brittannië zal dit een flinke uitdaging worden.

Kadekraan RST Rotterdam Shortsea Terminal Kadekraan RST Rotterdam Shortsea Terminal Kadekraan RST Rotterdam Shortsea Terminal
Station Schoufour

Ook deze week weer de nodige bouwactiviteiten rondom Station Schoufour. Bij het CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos is de eerste verlichting geplaatst, aangesloten en getest. De nodige scenes zijn aangebracht in het landschap.

Station Schoufour

Van het CHIO zijn inmiddels zowel het entreedorp (aan de linkerzijde van het terrein) als het strodorp (aan de rechterzijde) ingericht en verlicht. De nodige figuren zijn geplaatst.

Station Schoufour

Ook is de restauratie van de persoonlijke modelbaan van wijlen dhr. Jacques Schoufour zo goed als afgerond. De complete modelbaan is gedemonteerd, schoongemaakt, gerepareerd en weer volledig geassembleerd. Voor het heraansluiten van de honderden lampjes was een enorme klus.

Station Schoufour Station Schoufour
Station Schoufour Station Schoufour Station Schoufour
Week 51 van 2016 Bouwverslag Week 52 van 2016 Week 01 van 2017
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy